Қар барысының күшіктері – биік таулы аймақтарды мекендейтін ең сүйкімді әрі сирек кездесетін жануарлардың бірі. Олар көктемде немесе жаздың басында, көбінесе аналығы қауіпсіз апан дайындайтын оңаша үңгірлер мен жартастардың қуыстарында дүниеге келеді.
Әдетте қар барысы екі-үш күшік туады, олардың әрқайсысының салмағы шамамен 300–500 грамм болады. Жаңа туған күшіктер өте әлсіз, көздері жабық күйде дүниеге келеді. Алайда олардың денесі өзіне тән қара дақтары бар қалың әрі жұмсақ жүнмен қапталған. Күшіктердің көздері туғаннан кейін шамамен бір аптадан соң ашылады.
Жас қар барыстары әдетте 18–22 айға дейін аналықтарының жанында болып, содан кейін өз бетінше тіршілік ете бастайды. Табиғи ортада қар барысы күшіктерінің аман қалуы көптеген факторларға байланысты. Сондықтан дүниеге келген әрбір күшік осы сирек кездесетін жыртқыштың популяциясын сақтап қалуда ерекше маңызға ие.
